“Πονοκέφαλος” στην ΕΛ.ΑΣ λόγω Βελγίου…

 “Πονοκέφαλος” στην ΕΛ.ΑΣ λόγω Βελγίου…

Νέο «πονοκέφαλο» μέτρων για την Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η διπλή δολοφονία Σουηδών στο Βέλγιο. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από άτομο που ανήκει στον ISIS για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρα μας αυτό σήμανε αναπροσαρμογή των σχεδίων ασφαλείας.

Το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολείται με την διεθνή τρομοκρατία αλλά και η Κρατική Ασφάλεια είναι σε συναγερμό καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αυτές τις πρώτες ώρες, τι ντόμινο εξελίξεων μπορεί να προκαλέσει η δολοφονία των Σουηδών στο Βέλγιο και αν πρόκειται για μια κίνηση ενός «μοναχικού λύκου» του Ισλαμικού Κράτους ή κάτι πιο γενικευμένο που θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ή μέρες σε κάποια άλλη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν και να γίνουν πιο εντατικές οι περιπολίες σε μέρη όπου συχνάζουν πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες ότι μπορεί να θελήσουν να μιμηθούν τον εκτελεστή του Βελγίου. «Πρόσωπα που να έχουν τέτοιου είδους προφίλ ή τάσεις στη χώρα μας, δεν έχουμε εντοπίσει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όλες τις «κεραίες» μας τεντωμένες» λέει υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα τα οποία αναρτούν μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας θα είναι στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών όπως επίσης θα γίνει επαναξιολόγηση προσώπων που είτε πέρασαν παράνομα στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε ήρθαν μέσω της νόμιμης οδού.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *