4η Σύσκεψη Ομάδας Εργασίας Διαχειριστών Δορυφορικών Σταθμών EARS

 4η Σύσκεψη Ομάδας Εργασίας Διαχειριστών Δορυφορικών Σταθμών EARS

4η Σύσκεψη Ομάδας Εργασίας Διαχειριστών Δορυφορικών Σταθμών EARS

Από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η 4η Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας των διαχειριστών δορυφορικών σταθμών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων [EUMETSAT Advanced Retransmission Service (EARS)], η οποία φιλοξενήθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διαχειριστές των κεντρικών (Core Satellite Stations) δορυφορικών σταθμών του EUMETSAT, μεταξύ των οποίων και η ΕΜΥ, η οποία διαχειρίζεται έναν από τους πέντε κύριους σταθμούς του δικτύου EARS.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είχε ως στόχο την παρουσίαση τεχνολογικών εξελίξεων σε κάθε σταθμό, την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών για την επίλυση τεχνικών θεμάτων, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μέσα στο δίκτυο EARS.

Κατά την τελευταία ημέρα της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Δορυφορικό Σταθμό της ΕΜΥ στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών, ο οποίος ξεχωρίζει και χαρακτηρίζεται ως δορυφορικός σταθμός «πρότυπο» στο δίκτυο EARS καθώς η επιχειρησιακή ικανότητά του, που ανέρχεται στο 99,9%, υπερέχει των υπολοίπων σταθμών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *