Η Zela Aviation σώζει δύο ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας

 Η Zela Aviation σώζει δύο ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας

BAC1-11

Όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν αναμένεται να ξυπνήσουν δύο ιστορικά αεροσκάφη, τα οποία απέκτησε πρόσφατα η κυπριακή εταιρεία Zela Aviation.

Τα δύο αεροσκάφη, τα οποία παρέμεναν εγκαταλελειμμένα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το 2001, αποτελούν ένα πραγματικό θησαυρό για την ιστορία της αεροπλοΐας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται για ένα BAC1-11, στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας, ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη αυτού του τύπου παγκοσμίως, το οποίο ανήκε για πολλά χρόνια στο στόλο της Cyprus Airways. Το αεροσκάφος, αφού συντηρηθεί, θα δοθεί ως δωρεά στο Δήμο Λαυρίου, για να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει δίπλα από το λιμάνι της πόλης.

Αρχική ιδέα ήταν το αεροσκάφος να μεταφερθεί στην Κύπρο, με τα ιστορικά χρώματα της Cyprus Airways, αλλά στο παρόν στάδιο η διαδικασία μεταφοράς κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη.
Το δεύτερο αεροσκάφος είναι ένα Boeing 727, το οποίο είχε αγοραστεί το 1968, από τον Αριστοτέλη Ωνάση για τον θρυλικό στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, αφού συντηρηθεί και ανακαινιστεί, θα φυλαχθεί μέχρι την οριστική απόφαση για το χώρο που θα το φιλοξενήσει.

Ο Πρόεδρος της Zela Aviation, κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτά τα δύο αεροσκάφη αποτελούν μέρος της ιστορίας της Ελληνικής και Κυπριακής Αεροπλοΐας. Η έκθεση, αυτών των δύο κειμηλίων σε δημόσια θέα, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά και επανασυναρμολόγηση των δύο αεροσκαφών θα αναλάβει η εταιρεία, Notis Cranes (www.notis.com.gr).

Πηγή : https://www.airnews.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *