Ο Αρχηγός ΓΕΑ και το Demo Team “ΖΕΥΣ” στην Royal International Air Tattoo 2022

 Ο Αρχηγός ΓΕΑ και το Demo Team “ΖΕΥΣ” στην Royal International Air Tattoo 2022

Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους “Ζευς” έδωσε βροντερό παρόν στη Διεθνή Στρατιωτική Έκθεση <<Roayal International Air Tatoo>>.

Η έκθεση διεξήχθη από της 15 έως και την 17 Ιουλίου στο αεροδρόμιο του Fairford και φιλοξένησε πλήθος αεροσκαφών από αρκετές χώρες. Στην έκθεση βρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς όπου συνομίλησε και συνεχάρη το Ιπτάμενο και Τεχνικό Προσωπικό του “ΖΕΥΣ”…

Από την Τετάρτη 13 έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας (Global Air Chiefs Conference – GACC) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στην οποία έλαβαν μέρος 67 Αρχηγοί από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και θέματα που αφορούν στον υβριδικό πόλεμο και στον τρόπο αντιμετώπισής του, στις τεχνολογικές εξελίξεις των συστημάτων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στην καινοτομία, στο διάστημα και στον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των ανθρώπων και των Αεροποριών των χωρών, και στη μεταχείριση και μέριμνα του ανθρώπινου δυναμικού.

Από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΑ, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διεθνή στρατιωτική έκθεση «Royal International Air Tattoo», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Fairford. Στο περιθώριο της έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με Αρχηγούς φίλιων και συμμαχικών κρατών, να αναλυθούν θέματα αμοιβαίου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος και να οριοθετηθούν δυνατότητες συνεκπαίδευσης.

Στην εν λόγω έκθεση η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε με την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ, όπου συνομίλησε και συνεχάρη το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *