“Στα σκαριά” από το ΥΠΕΘΑ ανταλλαγή C-130H με C-130J…

 “Στα σκαριά” από το ΥΠΕΘΑ ανταλλαγή C-130H με C-130J…

Προσπάθειες να βρεθούν λύσεις για το πολυετές σοβαρό πρόβλημα των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των C-130H θέλει να το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αποκτασταθεί η διαθεσιμότητα των Μεταγωγικών Αεροσκαφών…

Τις τελευταίες μέρες  σύμφωνα με δημοσιογραφικές διαρροές ακούγονται πληροφορίες ότι υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις κατά την επίσκεψη του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ…

Επιχείρηση ανταλλαγής C-130H με C-130J φαίνεται πως ζητά το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Εθνικής άμυνας και το αεροπορικό Επιτελείο.

Η συζήτηση αυτή αναπτύχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στο Φορντ Γουορθ του Τέξας, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Lockheed Martin όπου στον Έλληνα υπουργό έγινε αναλυτική παρουσίαση και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Μπορεί στο εργοστάσιο παραγωγής των F-35 οι συζητήσεις να στράφηκαν γύρο από το μαχητικό 5ης γενιάς, πλην όμως το stealth αεροσκάφος δεν μονοπώλησε, αφού πολλά ήταν τα όσα ειπώθηκαν για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα των F-16 Viper, αλλά και για τα C-130J.

Η Ελληνική πλευρά μάλιστα φέρεται να έχει προτείνει στην κατασκευάστρια εταιρεία, ν’ αξιολογηθεί η αξία ορισμένων από τα C-130H της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και να υπάρξει ανταλλαγή της τάξεως- παραδείγματος χάριν- δυο- τρία προς ένα, δηλαδή δίνουμε δυο ή τρία Hercules και παίρνουμε ένα J.

Τα περίπου 50 ετών C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών σίγουρα έχουν προσφέρει τα μέγιστα με καθημερινή δράση για επιχειρησιακούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *