Χρυσή ευκαιρία για την ΠΑ από την απόσυρση αεροσκαφών της USAF

 Χρυσή ευκαιρία για την ΠΑ από την απόσυρση αεροσκαφών της USAF

An F-16 Fighting Falcon from the 40th Flight Test Squadron, Eglin Air Force Base, Florida, refuels from a KC-135 Stratotanker during Air & Space Power Expo ’99. The Expo was put on for congress to show how ready the US Air Force is for the next millenium. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Jerry Morrison) (Released)

Χρυσή ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία να ενισχύσει τον στόλο της ιδίως με μεταγωγικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού… 

Η USAF θέλει να αποσύρει 310 αεροσκάφη (μαχητικά , μεταφορικά κ.ά) σύμφωνα με την πρόταση προϋπολογισμού 185,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό 2024 (FY24), η οποία βέβαια πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσου, κάτι όχι εύκολο, όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αμερικανικής Αεροπορίας η απόσυρση των αεροσκαφών σε συνδυασμό με τα κονδύλια που ζητούν στον νέο προϋπολογισμό, θα επιτρέψει μεγαλύτερη επένδυση για μελλοντικές επιχειρησιακές δυνατότητες, όπως το πρόγραμμα νέου μαχητικού NGAD (Next Generation Air Dominance) αλλά και την ανάπτυξη του νέου συνεργατικού αεροσκάφους CCA (Collaborative Combat Aircraft) που θα ενταχθεί στο εν λόγω πλαίσιο.

Παράλληλα η USAF σχεδιάζει να προμηθευτεί 95 νέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 72 νέων μαχητικών, αυξάνοντας την προμήθεια των F-35A σε 48 -αύξηση κατά πέντε μονάδες σε σύγκριση με ό,τι ενέκρινε το Κογκρέσο το FY23- και 24 F-15EX.

Ο προϋπολογισμός για το FY24, είναι αυξημένος κατά 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 179,7 δισεκατομμύρια δολάρια που ενέκρινε το Κογκρέσο για το FY23.

Τα αεροσκάφη προς απόσυρση για FY24 έχουν ως εξής:

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *