ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ από τον Σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσείν Μπαγκτσί (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ από τον Σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσείν Μπαγκτσί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία αποτυπώνεται και στα λόγια του Διεθνολόγου και σύμβουλου εξωτερικής πολιτικής στο τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών, Χουσείν Μπαγκτσί, ο οποίος μίλησε στο OPEN και τη Γεωργία Γαραντζιώτη για την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με όρους στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

«Η διάθεση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας εδώ είναι ότι οι Τούρκοι δεν φοβούνται τους Έλληνες, έχουμε χιλιάδες στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη, τανκς. Κανένας δεν φοβάται τους Έλληνες», είπε ο Χουσεϊν Μπαγκτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα στρατιωτικό επεισόδιο στο Αιγαίο θα έφερνε περισσότερες δυσκολίες στην Ελλάδα παρά στην Τουρκία, γιατί οι Τούρκοι μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες στη Βόρεια Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένοι στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά.

«Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε το 1924, όπως και το 1947 ότι αυτά τα νησιά δεν πρέπει να είναι οχυρωμένα. Οπότε κάθε κίνηση από την ελληνική πλευρά να εξοπλίσει αυτά τα νησιά που είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, φυσικά και από την τουρκική πλευρά θα λάβει την απάντηση. Αυτή τη περίοδο, αυτό το ζήτημα είναι και πάλι καυτό», τόνισε.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *