Ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία : Η USAF αποσύρει Αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού C-130 / KC-10 / KC-135

 Ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία : Η USAF αποσύρει Αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού C-130 / KC-10 / KC-135

Χρυσή ευκαιρία για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προκύπτει, από την απόφαση της επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να αποσύρει μεγάλο αριθμό Αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού. Το σύγχρονο τερέν μάχης απαιτεί την ένταξη τέτοιον αεροσκαφών στις τάξεις της ΠΑ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Η Πολεμική Αεροπορία κάνει περικοπές στα αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού , στο αρχικό προσχέδιο του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης που θα εξετάσει μια υποεπιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών του Σώματος αυτήν την εβδομάδα.

Σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, οι βοηθοί της επιτροπής για την υποεπιτροπή HASC θαλάσσιας ισχύος και δυνάμεων προβολής είπαν ότι η προτεινόμενη NDAA 2023 θα μειώσει τον ελάχιστο τα αεροσκάφη που απαιτείται να έχει η Πολεμική Αεροπορία στον στόλο της, από το σημερινό επίπεδο των 479 σε 466. η υποεπιτροπή έχει προγραμματιστεί να επισημάνει την ενότητα του νομοσχεδίου την Τετάρτη.

Μια μελέτη της Διοίκησης Μεταφορών των ΗΠΑ το 2018 διαπίστωσε ότι εάν ξεσπούσε πόλεμος, ο στρατός θα χρειαζόταν τουλάχιστον 479 τάνκερ στον στόλο του. Το Κογκρέσο έγραψε αυτόν τον αριθμό σε νόμο όταν ψήφισε το NDAA του 2019.

Αλλά η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να περικόψει πολλά αεροσκάφη στον στόλο της για να απελευθερώσει πόρους για εκσυγχρονισμό αλλού. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Frank Kendall δήλωσε σε εκδήλωση του Heritage Foundation ότι η υπηρεσία θα ζητήσει από το Κογκρέσο να μειώσει την απαίτηση για αεροσκάφη στα 455, τα οποία είπε ότι θα ήταν «επαρκή» για να ανταποκριθούν σε διάφορες απειλές και άλλες αποστολές.

Ο προτεινόμενος αριθμός δεξαμενόπλοιου στο Σώμα NDAA ουσιαστικά θα χώριζε τη διαφορά.

Η Πολεμική Αεροπορία φέρνει τώρα το τάνκερ KC-46A Pegasus για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα KC-10 Extender και KC-135 Stratotanker. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της υπηρεσίας για το 2023 θα αφήσει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών αμετάβλητο στα 483, με 24 νέα KC-46 να αντικαθιστούν 10 KC-10 που αποσύρονται και 14 KC-135 που αποσύρονται.

Αν αυτή η διάταξη μπει στην τελική έκδοση του NDAA, θα ανοίξει την πόρτα σε περαιτέρω περικοπές αεροσκαφών.

Το προτεινόμενο τμήμα του NDAA θα ικανοποιούσε επίσης το αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας στον προτεινόμενο προϋπολογισμό του 2023 για μείωση του στόλου C-130 από 279 σε 271. Η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να αποσύρει παλαιότερα μεταφορικά αεροσκάφη C-130H Hercules στην Πολεμική Αεροπορία Maxwell στο Αλαμπάμα, ενώ αντικατέστησε ορισμένα με νεότερα C-130J Super Hercules.

Σχετικά με τον Stephen Losey

Ο Stephen Losey είναι ο ρεπόρτερ αεροπορικού πολέμου στο Defense News. Στο παρελθόν είχε αναφερθεί στο Military.com, καλύπτοντας το Πεντάγωνο, τις ειδικές επιχειρήσεις και τον αεροπορικό πόλεμο.

Πριν από αυτό, κάλυψε την ηγεσία, το προσωπικό και τις επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τους Air Force Times.

Πηγή : defensenews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *