Εν αναμονή εξελίξεων για τα ελικόπτερα της ΠΑ…

 Εν αναμονή εξελίξεων για τα ελικόπτερα της ΠΑ…

Το dead line για την κατάθεση των τελικών προτάσεων που αφορούν τα 14 καινούρια ελικόπτερα έρευνας- διάσωσης, είχε οριστεί από το αεροπορικό επιτελείο για την 14η Ιουλίου. Ως τότε η αμερικανική L.M. Sikorsky, η ιταλική Leonardo και η γαλλική Airbus έπρεπε ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους, καταθέτοντας τον φάκελό τους, μέσω διακρατικών κριτηρίων, στην πολεμική αεροπορία.


Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η γαλλική εταιρεία ωστόσο, πριν την εκπνοή του χρονικού περιθωρίου, κατέθεσε ήδη αίτημα παράτασης χρόνου για όλη τη διαδικασία. Μάλιστα οι Γάλλοι φέρονται να αιτήθηκαν, η αποσφράγιση των φακέλων να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου (σ.σ. 14 Σεπτεμβρίου), με το αεροπορικό επιτελείο όχι μόνο ν’ απαντά αρνητικά, αλλά να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου ή μακρόχρονων συνομιλιών.

Το γαλλικό αίτημα ικανοποιήθηκε εν μέρει και η πολεμική αεροπορία ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους «μνηστήρες» ότι το άνοιγμα των φακέλων με τις προσφορές τους θα γίνει ως τα τέλη Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 28 του μηνός. Το αεροπορικό επιτελείο γνωρίζει από πρώτο χέρι πως όποια επιλογή κι αν γίνει, τα επόμενα βήματα που αφορούν την κατάρτιση της σύμβασης, έχουν τις δικές τους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *