Επίσκεψη Ν. Χαρδαλιά στη Δημοκρατία της Αρμενίας για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών (Φωτογραφίες)

 Επίσκεψη Ν. Χαρδαλιά στη Δημοκρατία της Αρμενίας για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών (Φωτογραφίες)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ολοκλήρωσε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, την επίσημη επίσκεψή του στη Δημοκρατία της Αρμενίας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με μέλη της πολιτικής ηγεσίας και επισκέψεις σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Karen Brutyan, με τον οποίο σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζήτησαν εκτενώς θέματα και προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στους τομείς των αμυντικών εξοπλισμών, της αμυντικής βιομηχανίας και διεύρυνσης των προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε επίσης, με τον Υπουργό Βιομηχανίας Υψηλής Τεχνολογίας κ. Robert Khachatryan. Επίκεντρο της συνομιλίας τους οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και αμοιβαία επωφελών έργων μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης κ. Maria Lazareva για το έργο και την παρουσία της Ομογένειας της Αρμενίας. Συνεχάρη τις κοινότητες της Διασποράς για όλα όσα κάνουν για τον Ελληνισμό και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα για συνδρομή της ελληνικής πολιτείας όπου απαιτηθεί. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων του Γιερεβάν κ. Kristine Rafaelova και του Αλαβερτνί Vache Mkrtsian και το Μέλος Νεολαίας κ. Παύλος Ακρίτας.

Στο πλαίσιο των σημερινών επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις έδρες της Vasgen Sargsyan Military Academy και του National Defense Research University, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και τα προγράμματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Επίσης, είχε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις τους και παρακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *