Στο Θεό οι παραγγελίες για F-35 – Άλλα 20 αεροσκάφη για την Νότια Κορέα

 Στο Θεό οι παραγγελίες για F-35 – Άλλα 20 αεροσκάφη για την Νότια Κορέα

Οι παραγγελιές στην Lochead Martin και στην γραμμή παραγωγής F-35 έχουν εκτοξευθεί… Η Νότια Κορέα μετά από 40 αεροσκάφη που έχει παραγγείλει, ανεβάζει τον αριθμό σε 60…

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας , θα έχει συνολικά 60 F-35A, καθώς ο στρατός διαθέτει ήδη 40 F-35A Block-I.

Η κυβέρνηση και ο στρατός της Νότιας Κορέας, σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν μια δοκιμή σκοπιμότητας φέτος και να καταρτίσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξαγοράς στις αρχές του επόμενου έτους.

Η DAPA αναμένει ότι το χάσμα αεροπορικής ισχύος που δημιουργείται από την απόσυρση απαρχαιωμένων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ROK, θα συμπληρωθεί από τα νέα F-35A, τα οποία έχουν επίσης σκοπό να ενισχύσουν την αποτροπή της χώρας.

Το σχέδιο για την απόκτηση επιπλέον F-35A, είχε ήδη περάσει από δοκιμές σκοπιμότητας και διαδικασία επαλήθευσης ζήτησης το 2018 και το 2019, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση προτίμησε ένα ελαφρύ αεροπλανοφόρο και F-35B. Όταν η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της φέτος, οι πιο σοβαρές ανησυχίες για τα ξεπερασμένα μαχητικά αεροσκάφη της ROKAF και τα όλο ένα και πιο εξελιγμένα βορειοκορεατικά πυρηνικά όπλα, ώθησαν τη Σεούλ να αλλάξει τις προτεραιότητές της όσον αφορά την απόκτηση άμυνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *