Εσείς με απειλές…; “Εμείς με πράξεις” : Και οι HARPOON στο οπλοστάσιο των F-16V

 Εσείς με απειλές…; “Εμείς με πράξεις” : Και οι HARPOON στο οπλοστάσιο των F-16V

Με την αεροπορική υπεροχή ως δεδομένη και την στιγμή που το άτυπο αεροπορικό εμπάργκο για την Τουρκία καλά κρατεί, το Ελληνικό αεροπορικό Επιτελείο προχωρά στην ενίσχυση του αεροπορικού στόλου και παράλληλα ενισχύει τις πολεμικές μοίρες με όπλα που αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα στο πεδίο του Αιγαίου και της Μεσογείου.«Οι Τουρκικές δυνάμεις πέφτουν πάνω στην πιθανότητα χρήσης εκ μέρους της Ελλάδας, μέσω της Πολεμικής Αεροπορίας, όπλου με καταγεγραμμένη ιστορία καταστροφικών πληγμάτων κατά πλοίων επιφανείας.» Έγραφε πριν αρκετά χρόνια έκθεση της CIA, στην περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας Τουρκίας. Ο λόγος που επισήμαιναν τότε οι Αμερικανοί αυτή τη λεπτομέρεια, αφορούσε τους πυραύλους Exocet που έφεραν τα Mirage 2000 EGM.

Εν έτει 2022 ο Exocet παραμένει ένα ιδιαίτερα φονικό όπλο κάτω από τα φτερά των Rafale F3R πλέον αφού τα «2λιτρα» αποσύρθηκαν. Και ταυτόχρονα ο ναυτικός τύπος του πυραύλου, στην έκδοση Block III το βεληνεκούς των 180 χλμ, βρίσκεται «ετοιμοπόλεμος» στα κάνιστρα των πυραυλακάτων Super Vita.

Η αποστολή που ονομάζεται στη Νατοϊκή ορολογία «ΑPCMO», δηλαδή μια αποστολή κρούσης κατά πλοίων επιφανείας, έχει αποφασίσει το αεροπορικό Επιτελείο πως μελλοντικά δεν θα είναι υπόθεση μόνο της 332 Μοίρας «Γεράκι».

Η επιτροπή της Βουλής την Δευτέρα και πριν ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ταξιδέψει μαζί με τον πρωθυπουργό στην Ισπανία, καλείται ν’ αποφασίσει για το νέο αντιπλοϊκό δόρυ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *