Τα F-22 αντικαθιστούν τα F-15 της Αμερικάνικης Δύναμης στην Ιαπωνία

 Τα F-22 αντικαθιστούν τα F-15 της Αμερικάνικης Δύναμης στην Ιαπωνία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Η Πολεμική Αεροπορία έχει αρχίσει να στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Kadena στην Ιαπωνία για να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα F-15 που κατευθύνονται προς απόσυρση.

Τα F-22A Raptors από την 3η Πτέρυγα στην Κοινή Βάση Elmendorf-Richardson στην Αλάσκα έφτασαν στην Kadena στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ειρηνικού.Η Kadena ετοιμάζεται να επιστρέψει τις δύο μοίρες παλαιών μαχητικών F-15C και D Eagle πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αποσυρθούν.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιστρέψει Fτα F-15 της 18ης Πτέρυγας σε φάσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Καθώς τα F-15 αναχωρούν και αποσύρονται, η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να εναλλάξει νεότερα, πιο προηγμένα μαχητικά τέταρτης και πέμπτης γενιάς στο Kadena για να καλύψει τους ρόλους τους.

Τουλάχιστον προς το παρόν, οι εναλλαγές θα είναι προσωρινές. Το Υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να προσπαθεί να αποφασίσει για ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη διατήρηση της παρουσίας μαχητών στο Kadena και εάν τελικά θα τοποθετήσει μαχητές μόνιμα εκεί ξανά. Τα σχέδια που εξετάζονται περιλαμβάνουν όλα τα μαχητικά με δυνατότητες πέρα ​​από αυτές των F-15C και D, συμπεριλαμβανομένων των F-15EX και F-35A.

Τα νεοαφιχθέντα F-22 θα συνεργαστούν με μονάδες και αεροσκάφη που έχουν ήδη βάση στο Kadena για να διατηρήσουν τις «δυνατότητες μαχητικών σε σταθερή κατάσταση» και να κρατήσουν τις ΗΠΑ έτοιμες να υπερασπιστούν την Ιαπωνία, δήλωσε η PACAF. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσα F-22 είχαν αναπτυχθεί στο Kadena.

Αλλά η απόφαση για απόσυρση των 48 F-15 και των εφεδρικών μαχητικών της 18ης Πτέρυγας χωρίς μόνιμο αντικαταστάτη έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη. Τέσσερις βασικοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας και ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το πώς το Πεντάγωνο σχεδίαζε να αντικαταστήσει την αποτρεπτική αξία και την ικανότητα μάχης των μαχητικών.

«Ανησυχούμε ότι η απόφαση [του Υπουργείου Άμυνας] στέλνει λάθος μήνυμα, όχι μόνο στο [ΚΚ Κίνας], αλλά και στους συμμάχους και εταίρους μας στον Ινδο-Ειρηνικό», ο γερουσιαστής Marco Rubio, της Φλόριντα, και ο Bill Ο Hagerty, από το Τενεσί, καθώς και ο εκπρόσωπος Mike Gallagher, από το Wisconsin, και ο Mike McCaul, από το Τέξας, έγραψαν στην επιστολή της 1ης Νοεμβρίου.

Πηγή : https://www.defensenews.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *