Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσγείωση των M-346 στην 120 ΠΕΑ

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσγείωση των M-346 στην 120 ΠΕΑ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προσγείωση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα των πρώτων νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών.

του Χρήστου Μαζανίτη

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα τα Τ-2 αποσύρονται οριστικά από τον αεροπορικό στόλο εκπαίδευσης των νέων Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας κι έρχονται τα νέα Μ-346.

Στην φωτογραφία που αναδημοσιεύει σήμερα το enikos.gr απεικονίζεται το δεύτερο Μ-346 Jet με τον αριθμό 251.

 

Πλέον ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για να προσγειωθεί το πρώτο ζεύγος των εκπαιδευτικών αεροσκαφών στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Όπως είχαμε από τον Μάρτιο γράψει στο enikos.gr, αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Όμως κάποιες καθυστερήσεις στην παραλαβή του δεύτερου αεροπλάνου όσο και η άσκηση Ηνίοχος μετέθεσαν την ημερομηνία για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Τα συνολικά 10 Jet τύπου Μ-346 της ιταλικής Leonardo, που αποκτά μέσω leasing η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα υπέργηρα αεροσκάφη Τ-2, τα οποία αποσύρονται μετά από 50 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση των Ικάρων. Η συμφωνία με τους ισραηλινούς που έχουν αναλάβει και την αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα περιλαμβάνει 3.500 ώρες πτήσης με τα Μ-346 ετησίως.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *