Ο Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας “δοξάζει” την Πολεμική Αεροπορία και την 339 Μοίρα [pics]

 Ο Επισμηναγός  Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας “δοξάζει” την Πολεμική Αεροπορία και την 339 Μοίρα [pics]

Αναστάσιος – Σωτήριος Παλαμίδας

Μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία, με τον Έλληνα πιλότο των Phantom F-4 και εκπαιδευτή, Επισμηναγό Αναστάσιο-Σωτήριο Παλαμίδα να σώζει ένα αμερικανικό Τ-38 από την συντριβή και τις ΗΠΑ να τον βραβεύουν.

Του Χρήστου Μαζανίτη


Η Πολεμική Αεροπορία βγάζει κορυφαίους πιλότους κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι αεροπορίες διεθνώς.

Ο Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας, Έλληνας εκπαιδευτής πτήσεων μαχητικών στο Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) στο Sheppard AFB, Texas, αναγνωρίστηκε για την γενναιότητά του κάτω από εξαιρετικές συνθήκες λαμβάνοντας το διάσημο στις ΗΠΑ Βραβείο «80th Flying Training Wing Aviation Well Done».


Το θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ομογενειακός από την Φιλαδέλφεια ιστότοπος Cosmos Philly.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Επισμηναγός που έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2.500 ώρες πτήσεων με αξιοσημείωτες δυνατότητες, ξεδίπλωσε όλη την εμπειρία του και ικανότητές του όταν κατάφερε να προσγειώσει επιτυχώς ένα αεροσκάφος T-38 μετά από χτύπημα πουλιού, που οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα και δομική βλάβη. «Η γρήγορη σκέψη, η αποφασιστική δράση και η εξαιρετική του κρίση κατά τη διάρκεια του περιστατικού έσωσαν τις ζωές του πληρώματος και απέτρεψαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών», σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

Το πρόγραμμα ENJJPT, που λαμβάνει χώρα στην αεροπορική βάση Sheppard στο Wichita Falls του Τέξας, είναι ένα επίλεκτο ίδρυμα για την εκπαίδευση πιλότων μάχης από το ΝΑΤΟ και τα συμμαχικά κράτη. Ως το μοναδικό πολυεθνικό επανδρωμένο και διαχειριζόμενο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης στον κόσμο, το ENJJPT παράγει πιλότους μάχης τόσο για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστό για την αυστηρή εκπαίδευσή του, την τεχνολογία αιχμής και την ενθάρρυνση της συναδελφικότητας μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η αναγνώριση του Επισμηναγού Παλαμίδα υπογραμμίζει τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται από αυτό το αναγνωρισμένου κύρους εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συμβολίζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, αναδεικνύοντας το διαμέτρημα των ατόμων που εκπροσωπούν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στη διεθνή σκηνή.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *