Οι υποψήφιες “stealth πτέρυγες” που θα υποδεχτούν τα Ελληνικά F-35

 Οι υποψήφιες “stealth πτέρυγες” που θα υποδεχτούν τα Ελληνικά F-35

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Τον Μάρτιο καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται η επίσημη απάντηση των Αμερικανών για τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

Αυτό σημειώνουν τόσο στρατιωτικές πηγές, όσο και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το οποίο σημαίνει πως πριν καν κλείσει ο χρόνος από την ημέρα αποστολής του επίσημου Ελληνικού αιτήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί θα ολοκληρώσουν τον πρώτο σημαντικό φάκελο που αφορά το άλμα της Πολεμικής Αεροπορίας προς την 5η γενιά.

Η Ελληνική πλευρά, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο έχει ζητήσει το ταχύτερο δυνατό η απάντηση ν’ αποσταλεί, ώστε να τρέξουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που είναι απαραίτητο να γίνουν ώστε μελλοντικά να υποδεχτεί κάποια αεροπορική βάση τα F-35.Παρά το γεγονός όμως πως γι’ αρκετές ημέρες στο αεροπορικό Επιτελείο βρέθηκε η ομάδα του Joint Programme Office, αυτή τελικά έφυγε δίχως να γνωστοποιηθεί από την Ελληνική πλευρά ποια θα είναι η βάση η οποία θα πρέπει να μετατραπεί σταδιακά στην φωλιά των stealth αεροσκαφών.

Και μπορεί ήδη το επόμενο τετ α τετ Αμερικανών και Ελλήνων να έχει κλειστεί, ωστόσο όσοι εργάζονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποστολή της επίσημης απάντησης προς την Ελλάδα, πρέπει να γνωρίζουν που θα δημιουργηθεί το «σπίτι» των αόρατων αεροσκαφών. Και αυτό αποτελεί μια εκ των πλέον βασικών παραμέτρων για την τελική σύνταξη του κειμένου της απάντησης των Αμερικανών. Έως το τέλος του χρόνου λένε στρατιωτικές πηγές, θα υποδειχθεί ποια θα είναι η βάση των μελλοντικών F-35.

Πολλές είναι οι παράμετροι που θα κρίνουν ποια θα είναι η βάση των Ελληνικών F-35 με πηγές μας να καταδεικνύουν κυρίως δυο, της Ανδραβίδας και του Αράξου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *