Πωλείται A-7 Corsair II – Την αεροπορική ιστορία δεν την κάνουνε κατσαρόλες, την αξιοποιούν…

 Πωλείται A-7 Corsair II – Την αεροπορική ιστορία δεν την κάνουνε κατσαρόλες, την αξιοποιούν…

Ένα A-7 Corsair II πωλείται για όποιο ενδιαφερόμενο ! Σε πολλές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουνε μάθει να αξιοποιούνε την αεροπορική τους ιστορία και όχι να την κανιβαλίζουν…Δεν είναι λίγες οι φορές που ιστορικά μαχητικά αεροσκάφη 1ης και 2ης γενιάς,  βρέθηκαν στην κατοχή ιδιωτών μόνο και μόνο για να διαφυλάξουν την αεροπορική τους ιστορία.

Είναι μια καλή ευκαιρία να διδαχθούμε  από αυτό και να το υιοθετήσουμε για να διαφυλάξουμε την πλούσια αεροπορική μας κληρονομιά !

Ένας «κουρσάρος» γεμάτος ιστορία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη βγαίνει σε δημοπρασία. Πόσα θα δίνατε για να τον κάνετε δικό σας;

Το Vought A-7 Corsair II που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο παραδόθηκε αρχικά στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960, έχει πλούσια ιστορία, καθώς υπηρέτησε με την Attack Squadron 46 κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του στο αεροπλανοφόρο USS John F. Kennedy κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Desert Shield/Desert Storm στον Περσικό Κόλπο το 1990-91.

Τώρα έχει αποκατασταθεί σχολαστικά στην παλιά του αίγλη, στολισμένο με τα χρώματα της Μοίρας Επίθεσης 46, και διατίθεται προς πώληση στο Addison του Τέξας, έναντι μόλις 50.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Η απόφαση να το διατηρήσει ως στατικό έκθεμα ή να ξεκινήσει μία διαδικασία αποκατάστασης για να το κάνει και πάλι αξιόπλοο εναπόκειται αποκλειστικά στον μελλοντικό ιδιοκτήτη του.

Το A-7 Corsair II εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έτοιμο να αντικαταστήσει το Douglas A-4 Skyhawk, προσφέροντας στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ένα πιο ισχυρό ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος, εξοπλισμένο με διευρυμένη εμβέλεια και δυνατότητες ωφέλιμου φορτίου.

Προερχόμενο από το επιτυχημένο Vought F-8 Crusader, το αεροσκάφος αυτό τροφοδοτούνταν από έναν κινητήρα Pratt & Whitney TF30, που το έφερε σε τελική ταχύτητα περίπου 690 mph (1.110 km/h) και του παρείχε εμβέλεια περίπου 2.280 μιλίων (3.670 km).

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *