Τα Rafale «λοκάρουν» τους Τούρκους από την… Εύβοια!

 Τα Rafale «λοκάρουν» τους Τούρκους από την… Εύβοια!

Είτε έρθουν νύχτα είτε έρθουν μέρα, οι ισορροπίες πάνω από το Αιγαίο έχουν αλλάξει δραματικά. Και οι ελληνικές «Ριπές» προκαλούν ανησυχία και εκνευρισμό στους απέναντι.

Η διαρκής προσθήκη νέων Rafale (“Ριπή”) στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας (σε λίγο παραλαμβάνουμε και το 11ο και έπεται συνέχεια) έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα πάνω από το Αιγαίο. Και έχει “θορυβήσει” τους Τούρκους επιτελείς, οι οποίοι βλέπουν με τρόμο να αλλάζουν οι τακτικές μάχης πάνω από το Αιγαίο.

Όπως λένε άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά την εκπαίδευση των Ιπταμένων μας στα νέα αεροπλάνα και την ενσωμάτωσή τους στο πεδίο όπως έχει διαμορφωθεί πάνω από το Αιγαίο, τα νέα Rafale αποτελούν ένα ανυπέρβλητο στρατηγικό πλεονέκτημα για την χώρα μας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι Έλληνες πιλότοι είναι σε θέση πια να “κλειδώσουν στόχο” από πολύ μακριά. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μπορούν να λοκάρουν τα Τούρκικα F16 χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από την… Εύβοια.

Μπορεί να ακούγεται ως υπερβολικό, όμως είναι μία πραγματικότητα, καθώς τα Rafale με τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, αποδεικνύονται στην πράξη όπλα σχεδόν πέμπτης γενιάς. Τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στους χειριστές μας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο όλα τα σύγχρονα όπλα, όπως τους πυραύλους Meteor, που είναι πλέον ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων πιλότων.

H υπεροπλία που διαμορφώνεται με τα Rafale έχει γίνει αντιληπτή πλέον και από τις ασκήσεις που γίνονται μεταξύ των νέων αποκτημάτων της Π.Α. με τα δικά μας F-16 διαφόρων τύπων. Μία προσομοίωση η οποία ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση πάνω στο Αιγαίο, καθώς τα αμερικάνικα αεροπλάνα αποτελούν το βασικό κορμό της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *