Σουδάν : Προσγειώθηκε το C-27 στην 112 Πτέρυγα Μάχης

 Σουδάν : Προσγειώθηκε το C-27 στην 112 Πτέρυγα Μάχης

Προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας οι πρώτοι Έλληνες και ξένοι συγγενείς τους που επιστρέφουν από το Σουδάν. Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος παρελήφθησαν από το Τζιμπουτί στο κέρας της Αφρικής. Στο Ασουάν της Αιγύπτου παραμένει το C-130, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν θα επιχειρήσει και αυτό ή αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από στρατιωτικές πηγές, από το Τζιμπουτί αναχώρησαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα, 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Χαρδαλιά προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και (τοπική) ώρα 21:00, όπου τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτίκ κ. Mahamoud Ali Youssouf, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί κ. Sylvie Tabesse και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Άννα Φάρου.

Δείτε περισσότερα

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *