Στην Κρήτη ο Κύπριος ΥΠΑΜ Φ. Φωτίου για τη βολή των S-300

 Στην Κρήτη ο Κύπριος ΥΠΑΜ Φ. Φωτίου για τη βολή των S-300

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Η δοκιμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και παρών θα είναι και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου,

ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η παρουσία του κ. Φωτίου αρχικά ήταν αμφίβολη λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του, ωστόσο, κατέστη δυνατή μετά από διευθετήσεις που έγιναν.

Η δοκιμαστική βολή του συστήματος S-300, ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, όμως λόγω της απουσίας του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη Νότιο Αφρική για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, η βολή ακυρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τη δοκιμή των πυραύλων που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, προτού γίνει η αγορά του οπλικού συστήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, από το 1999 και την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, δεν πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε άλλη δοκιμή.

Κινητικότητα άρχισε να υπάρχει αρκετούς μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2013, όταν ομάδα Ρώσων τεχνικών επιθεώρησε το σύστημα και επικαιροποίησε την καλή λειτουργία και την ετοιμότητα να εκτελέσει βολή.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *