Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η παράδοση των “VIPER”…

 Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η παράδοση των “VIPER”…

Η παράδοση του πέμπτου αναβαθμισμένου Viper στην Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να συνδυαστεί με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Του Κώστας Σαρικά

Ένα ακόμη αναβαθμισμένο μαχητικό F-16 Viper αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να πετάξει από την Τανάγρα και τις εγκαταστάσεις της EAB στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι». Ενώ έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα δύο ακόμη ‘’Οχιές’’ αναμένεται να παραδοθούν στα ‘’μπλε’’ φτερά και έτσι ο συνολικός αριθμός των αναβαθμισμένων Viper τα οποία θα έχει πλέον στη ‘’φαρέτρα’’ της η HAF θα φτάσουν τα επτά.

Το διθέσιο F-16 το οποίο θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία θα είναι το πρώτο μαχητικό μαζικής παραγωγής της ΕΑΒ. Προηγήθηκε το πρωτότυπο «005» το οποίο ακόμη βρίσκεται στις ΗΠΑ και στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin και τα τέσσερα «kit proofing»– δύο μονοθέσια, δύο διθέσια-τα οποία ήδη έχει παραλάβει η 343 ΠΜ «Αστέρι»’. Μαχητικά που «γράφουν» πλέον συνεχώς ώρες πτήσης και πάνω στα οποία εκπαιδεύονται όλοι οι ιπτάμενοι της 343.

Το πέμπτο αναβαθμισμένο Viper ολοκληρώνει πλέον τις δοκιμές του από τους πιστοποιημένους Έλληνες ιπτάμενους-δοκιμαστές οι οποίοι έχουν πλέον πάρει τη θέση των Αμερικανών στα κόκπιτ των αεροσκαφών τα οποία παραδίδουν για τους τελικούς ελέγχους στον αέρα οι τεχνικοί της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Όλα τα τεστ ολοκληρώνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γεγονός που καταδεικνύει ότι η προσεκτική και συστηματική δουλειά προϊόν συνεργασίας Ελλήνων και Αμερικανών της Lockheed Martin και της USAF αποδίδει καρπούς. Με τα Στελέχη της ΕΑΒ αλλά και το Αεροπορικό Επιτελείο και εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητα αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος στη δύσκολη διαδικασία αναβάθμισης.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *