Τα συγκινητικά λόγια του Αρχηγού ΤΑ για τον θρύλο των αιθέρων F-4E ! [pics-vid]

 Τα συγκινητικά λόγια του Αρχηγού ΤΑ για τον θρύλο των αιθέρων F-4E ! [pics-vid]

Την απόλυτη αγάπη αλλά και σεβασμό έδειξε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, κατά την παρουσίαση του στατικού εκθέματος F-4E Phantom II που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Αρχηγός ΤΑ : Γεώργιος Φασούλας

Αποκαλύπτουμε σήμερα τον Θρύλο όλων των εποχών, το Phantom F-4E, που άφησε την ιστορία ‘οχι μόνο στην Πολεμική μας αεροπορία, αλλά σε όλες τις Πολεμικές αεροπορίες διεθνώς… Χαρακτηριστικά η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία λέει… “δεν θα ήμασταν ποτέ η αεροπορία που κερδίζει εάν δεν θα είχαμε περάσει μέσα από το Phantom”.

To phantom μας έκανε να από την εποχή που πετούσαμε για να πολεμήσουμε, στην εποχή που πετούσαμε για να νικήσουμε. Και από την πρώτη ημέρα που έμπαινες μέσα σε αυτό το αεροπλάνο, αισθανόσουνα την ισχύεις της τεχνολογίας της εποχής, αισθανόσουνα ότι ήσουνα σε ότι καλύτερο μπορούσες να δείς. Η στιβαρότητα του και οι πολεμικές του δυνατότητες ήταν απαράμιλλές. Στα χέρια των Ελλήνων πιλότων και τεχνικών “έγινε ένα πανεπιστήμιο ακαδημαϊκής γνώσης”…και όλοι όσοι υπηρετήσανε σε Μοίρες phantom, ήταν ξεχωριστοί από όλους τους υπόλοιπους και ας μου επιτρέπεται οι υπόλοιποι που δεν είχατε αυτή την ευλογία να υπηρετήσεται στα phantom, “αυτόν τον αεροπορικό ρατσισμό” ! 

Η 337 ειδικότερα, για μένα η καλύτερη όλων των Μοιρών που έγινε ποτέ, με ιδιαίτερα σημεία αγάπης και σεβασμού μεταξύ τους, χωρίς να κάνει την παραμικρή έκπτωση στις επιχειρησιακές της δυνατότητες… Το phantom λοιπόν ήταν ένας ΘΡΥΛΟΣ, παραμένει ακόμα ένας θρύλος, παραμένει μονάδα μέτρησης θρυλικότητας ενός αεροπλάνου.               

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος υπηρέτησε στην 337 Μοίρα (Παντός Καιρού), είναι ένα αεροσκάφος από τα 28 που παραχωρήθηκε από την USAF. O σειριακός αριθμός είναι 68381 και πρόκειται για Southeastern Regional Agreement (SRA).

28 αεροσκάφη F-4E προήλθαν από την εθνοφρουρά της Ιντιάνα με την ονομασία Southeastern Regional Agreement (SRA). Tα αεροσκάφη αυτά είχαν αναβαθμιστεί και διέθεταν το προηγμένο σύστημα βομβαρδισμού και ναυτιλίας Navigation & Weapons Delivery System (NWDS) καθιστώντας τα σχεδόν εφάμιλλα, σε δυνατότητες προσβολής επίγειων στόχων, με αεροσκάφη τρίτης γενιάς. Τα αεροσκάφη αυτά εντάχθηκαν στην 338 Μ. SRA

Βίντεο με ένα SRA στο αεροδρόμιο Ελληνικού

Φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *