60 χρόνια 361 Μοίρα : O Αρχηγός ΓΕΑ προσγειώθηκε στην 120 ΠΕΑ με το αναβαθμισμένο “VIPER” [pics]

 60 χρόνια 361 Μοίρα : O Αρχηγός ΓΕΑ προσγειώθηκε στην 120 ΠΕΑ με το αναβαθμισμένο “VIPER” [pics]

Στην 120 Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης προσγειώθηκε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της 361 Μοίρας. Ο Αρχηγός μετέβη στην Πτέρυγα με ένα αναβαθμισμένο F-16 VIPER της 343 Μοίρας. Όπως θα διακρίνεται στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα πρώην αεροσκάφος  της 335 Μοίρας “Τίγρης”…

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (361ΜΕΑ).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας Αντισμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, στατική έκθεση αεροσκαφών, επίδοση αναμνηστικών σε διατελέσαντες Διοικητές της Μοίρας και συμμετοχή τους σε πτήση ζεύγους αεροσκαφών Τ-6Α, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

Στην τελετή παραβρέθηκαν o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Παπαχρήστου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, διατελέσαντες Διοικητές της 120ΠΕΑ και της 361ΜΕΑ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μοίρα, καθώς και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Νομού Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *