Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη Σχολή Μηχανικού και στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού

 Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη Σχολή Μηχανικού και στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε, χτες Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023, επίσκεψη στην έδρα της Σχολής Μηχανικού (ΣΜΧ) και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι Κορινθίας, συνοδευόμενος από τον Βοηθό Επιτελάρχη του ΓΕΣ Υποστράτηγο Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, Ταξίαρχο Ευθύμιο Γιαννακάκη, ενώ παραβρέθηκε και o Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε από τους Διοικητές, Ταξίαρχο Ιωάννη Οικονόμου (ΣΜΧ) και Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Γεώργιο Στεργιούλη (747 ΕΤΜΧ), αντίστοιχα, για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Διαπίστωσε τις δυνατότητες των μηχανημάτων, των μέσων και των υλικών της Σχολής Μηχανικού, του Ειδικού Τάγματος Μηχανικού και του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και παρακολούθησε την εκπαίδευση των Ανθυπολοχαγών και Μόνιμων Λοχιών Τάξεως 2023 στον Στίβο Μάχης Μηχανημάτων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το 747 ΕΤΜΧ και το ΤΕΝΞ των υλικών, των συσκευών, των μέσων εξουδετέρωσης εκρηκτικών, καθώς και των τεχνικών διάσωσης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και σκύλοι για έρευνα και διάσωση, οι οποίοι ενισχύουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το πέρας της επίδειξης ο κ. Υφυπουργός δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, ιδίοις όμμασι, τις δυνατότητες που έχει το Μηχανικό και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού. Στις ασκήσεις επί ρεαλιστικών σεναρίων που έγιναν αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν απεριόριστες δυνατότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή ή περιστατικό που αφορά την Πολιτική Προστασία.

Ο σκοπός της σημερινής μου επίσκεψης είναι η πολιτική ηγεσία, σε συνεργασία με τα Επιτελεία να αυξήσουμε τις δυνατότητες αυτές προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, ως συμπληρωματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων που καθημερινά δίνουν τον αγώνα προκειμένου να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της πατρίδος».

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *