ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ (Upd) Δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη στο Embraer – Καθηλωμένο και το δεύτερο VIP α/φος

 ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ (Upd) Δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη στο Embraer – Καθηλωμένο και το δεύτερο VIP α/φος

(Ανανέωση 19:55) Ματαιώθηκε τελικά το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Μπακού για την υπογραφή της συμφωνίας για το ΤΑΡ καθώς οι μηχανικοί της ΠΑ δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη Βόλβη στα πτερύγια καμπυλότητας του αεροσκάφους, δείγμα του ότι η βλάβη ήταν σοβαρή.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους επιδιώχθηκε η λύση του προβλήματος, το Embraer πραγματοποίησε μια δοκιμαστική πτήση αλλά χωρίς αποτέλεσμα σε ότι αφορά την επίλυση του θέματος με αποτέλεσμα να υπάρξει ματαίωση της αναχώρησης.

Ερώτημα βέβαια παραμένει για ποιο λόγο δεν αντικαταστάθηκε το αεροσκάφος με το πολύ πιο ικανό και άνετο Gulfstream V που διαθέτει επίσης η ΠΑ. Η απάντηση είναι ότι  και αυτό είναι καθηλωμένο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών!

Η μετάβαση του πρωθυπουργού στο Μπακού θα επιδιωχθεί να γίνει με κανονική επιβατική πτήση.

——————————————————————————————————————————-

(Αρχικό κείμενο)

Βλάβη στο πρωθυπουργικό  αεροσκάφος ERJ-145 Embraer του Σμήνους VIP της ΠΑ το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν  και πιο συγκεκριμένα στο Μπακού για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ σημειώθηκε πριν από λίγο.

Το αεροσκάφος από άγνωστη ακόμη αιτία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να προσγειωθεί στην 112ΠΜ Ελευσίνα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 17:31 από την 112ΠΜ στην Ελευσίνα, αλλλά παρουσίασε βλάβη στις  17:45 όταν πετούσε πάνω από τα Μέθανα.

Το αεροσκάφος αμέσως άλλαξε πορεία και επέστρεψε εσπευσμένα πάλι στην 112ΠΜ όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 9 άτομα.

Η βλάβη σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στα πτερύγια καμπυλότητας του αεροσκάφους (flaps) η καλή λειτουργία των οποίων είναι βέβαια και κρίσιμης σημασίας τόσο για την απογείωση όσο και για την προσγείωση του αεροσκάφους καθώς αυξάνουν την άντωση της πτέρυγας στοιχείο απαραίτητο όταν το αεροσκάφος έχει σχετικά χαμηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Η ΠΑ διαθέτει δύο αεροσκάφη VIP το ΕΜΒ-145 Legacy και το Gulfstream V.

H βλάβη επισκευάζεται και ο Α.Σαμαράς αναμένεται να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν για να υπογράψει την τελική επενδυτική απόφαση που αφορά την ανάπτυξη του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ 2, το οποίο θα τροφοδοτήσει τον αγωγό TAP.

Το αεροσκάφος βρίσκεται ακόμη στην 112ΠΜ προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη και ως εκ τούτου η αναχώρηση του πρωθυπουργού έχει καθυστερήσει.

Πηγή: http://www.defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *