Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου 251 ΓΝΑ

 Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου 251 ΓΝΑ

Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου 251 ΓΝΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στην Τελετή Ονοματοδοσίας Αμφιθεάτρου 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη», η οποία έχασε πρόωρα, εν ώρα καθήκοντος, τη ζωή της, κατά τη διάρκεια αποστολής στη Λιβύη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η Εύη, αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αξιωματικούς νοσηλευτές, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, τόνισε πως η θυσία της υπέρ της πατρίδας, την τοποθέτησε στο Πάνθεον των Αθανάτων γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση μνήμης αποτελεί πράξη απόδοσης τιμής μεγάλου ηθικού βάρους.

Παρόντες στην Ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου ήταν, η οικογένεια της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ειρήνης Ανδρεαδάκη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς Εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο Υποστράτηγος (ΥΙ) Δημήτριος Κασίμος και ο Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σταύρος Γιαννικάκης ΠΝ Εκπρόσωποι των Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ αντίστοιχα, ο Διευθυντής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, ο τ. ΥΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί καθώς και συνάδελφοι της εκλιπούσας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στην Υποπτέραρχο Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, που έχασε πρόωρα, εν ώρα καθήκοντος, τη ζωή της, στη Λιβύη. Ένα τραγικό γεγονός που γέμισε οδύνη τον σύζυγο, τους γονείς της εκλιπούσας, καθώς και τους φίλους, τους συναδέλφους της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η Εύη, όπως όλοι την γνώριζαν και η ίδια προτιμούσε να την φωνάζουν, αγαπούσε την Πολεμική Αεροπορία, και όπως η ίδια είχε δηλώσει «…ήταν προορισμένη να την υπηρετήσει πριν ακόμα γεννηθεί …». Μπήκε στους κόλπους της το 2006, όταν ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, και από τότε ξεκίνησε μία ανοδική πορεία εξέλιξης, μόρφωσης και καλλιέργειας ως αξιωματικός νοσηλεύτρια. Αγάπησε την εκπαίδευση, και γι’ αυτό φρόντισε να είναι απόφοιτος, πάντα μεταξύ των πρώτων, στα σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Χαρακτηριστικό της μάχιμης διάστασής της και της διάθεσης για μη επανάπαυση, ήταν η εθελοντική συμμετοχή και φοίτησή της στο σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει για την αποστολή. Ξεχώρισε όμως και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ήταν κάτοχος της Παθολογικής Ειδικότητας και τριών Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης ως εκπαιδεύτρια, αλλά και ως μέλος επιστημονικών συνεδρίων, και μεταλαμπάδευσε γνώσεις και αρχές στους συναδέλφους της. Τίμησε τον όρκο της στο ακέραιο, καθώς στην κυριολεξία έμεινε πιστή στο καθήκον της μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός της. Η προσφορά της προς τον συνάνθρωπο αναγνωρίστηκε από την πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς για τον λόγο αυτό, πρόσφατα, ανακηρύχθηκε τιμητικά από το πανεπιστήμιο Διδάκτορας. Η Εύη αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αξιωματικούς νοσηλευτές, για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για όλους μας. Με τον τραγικό χαμό της, γέμισε με πόνο τον σύζυγο και τους γονείς της. Η θυσία της υπέρ της πατρίδας, την τοποθέτησε στο Πάνθεον των Αθανάτων γι’ αυτό και η σημερινή εκδήλωση μνήμης αποτελεί πράξη απόδοσης τιμής μεγάλου ηθικού βάρους. Αγαπητέ Κώστα, αγαπητέ Λευτέρη και Χρυσούλα, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αναγνωρίζοντας το γεγονός του δυσαναπλήρωτου κενού της αγαπημένης σας, να είστε πάντα περήφανοι για την Εύη, για το ήθος της και τις αξίες της, για την σπουδαία προσφορά της στην Πατρίδα. Η σημερινή μετονομασία του αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη» είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη της. Η Εύη θα ζει για πάντα στην ψυχή μας και θα μας υποδεικνύει τον δρόμο του καθήκοντος. Να έχετε πίστη στον Θεό για να αντλείτε δύναμη και να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα είμαστε δίπλα σας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία είναι από δω και πέρα η οικογένειά σας.

Αθάνατη.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *