Ο Πορτογάλος Α/ΓΕΑ επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης

 Ο Πορτογάλος Α/ΓΕΑ επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, υποδέχθηκε στο ΓΕΑ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, General João Guilherme Rosado Cartaxo Alves, στο πλαίσιο παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023,ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης.

Κατά την παραμονή του στη Μονάδα ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκάφους RAFALE της 332 Μοίρας, καθώς και στον εξομοιωτή πτήσεων αεροσκάφους Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας.

Πηγή : ΓΕΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *